Fotoreportage bruiloft

Het laten vastleggen van alle speciale momenten op jullie bruiloft is van onschatbare waarde. Daarom is het kiezen van het perfecte moment voor de fotoreportage een belangrijke beslissing. Hoewel een goede fotograaf in staat is om prachtige foto’s te maken op elk moment van de dag, zijn er bepaalde momenten die alles net even wat makkelijker maken.

Hoelang duurt een fotoreportage op een bruiloft?

Hoelang de fotoreportage duurt op een bruiloft is de meest gestelde vraag die we krijgen van bruidsparen. Logisch, dit is belangrijk om de planning van de dag helemaal kloppend te krijgen. Voor een fotoreportage reserveer je ongeveer 1,5 uur. Dit is exclusief reistijd. Vergeet niet dat zowel het instappen als het uitstappen meer tijd kost, en dat je soms ook nog moet wandelen vanaf de parkeerplaats naar de fotolocatie.

fotoreportage-bruiloft-hoorn

Wanneer maak je foto’s op een bruiloft?

Het beste moment voor de fotoreportage is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het weer, de locatie, de planning van de dag en de wensen van het bruidspaar. Ons advies is om ’s ochtends of in de namiddag de fotoreportage te maken. Hier zijn enkele overwegingen die kunnen helpen bij het bepalen van het perfecte moment:

  • Na de voorbereidingen en de first look: Veel stellen kiezen ervoor om de fotoreportage te plannen direct na de voorbereidingen en de first look. Op dit moment zijn jullie klaar voor de grote dag en zien jullie er prachtig uit in jullie trouwkleding. Dit biedt nog even een momentje samen voordat de ceremonie begint en zorgt natuurlijk voor prachtige foto’s.
  • Namiddag: Tijdens een zomerbruiloft is dit het perfecte moment om adembenemende foto’s vast te leggen. In de namiddag staat de zon minder hoog aan de hemel, waardoor schaduwen in jullie gezicht worden verminderd. Maar maak je geen zorgen als de fotoreportage rond het middaguur plaatsvindt, schaduwen kunnen ook voor verrassend mooie foto’s zorgen.
  • Zonsondergang (het golden hour): Reserveer rond zonsondergang nog een kort momentje om prachtige foto’s te maken. Tijdens dit magische moment van de dag heeft het licht een warme, zachte gloed die voor romantische en sfeervolle foto’s zorgt. Overleg met je bruidsfotograaf om het meest geschikte tijdstip te bepalen. Het is belangrijk om te onthouden dat het ‘golden hour’ slechts een kort tijdsbestek beslaat en afhankelijk is van verschillende factoren zoals het weer en het geplande schema van de dag.
  • In de avond: Hebben jullie wat tijd over en zijn jullie op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Voor bruidsparen die iets unieks willen, is een fotoreportage in het donker een bijzondere optie. Met vuur, sterretjes of lichtletters kunnen adembenemende en creatieve foto’s worden gemaakt die een extra dimensie toevoegen aan jullie trouwalbum.
fotoreportage-egmond-aan-zee-bruiloft

Tot slot

Kortom, het kiezen van het perfecte moment voor de fotoreportage hangt af van verschillende factoren. Bij ons staat het voorop dat jullie ontspannen zijn tijdens de fotoreportage. Dat kun je niet plannen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je de dag lekker ruim indeelt. Zo voelen jullie je niet gehaast en kunnen jullie echt genieten van het moment samen. Een ontspannen sfeer zorgt ervoor dat jullie echte emoties kunnen tonen en dat komt tot uiting in de trouwfoto’s.

Liefs,

Martijn en Tamara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *