Voorbereidingen voor de bruiloft

Een trouwreportage begint voor ons vaak al bij de voorbereidingen in de ochtend. Van de make-up tot het kapsel en van het aantrekken van de jurk tot het trouwpak. Alles wordt tot in de kleinste details gefotografeerd. Het begin van jullie trouwdag is heel bijzonder! Tijdens de voorbereidingen zijn de bruid en bruidegom meestal apart van elkaar hun ding aan het doen. Vaak zijn er enkele dierbaren bij, wat het gezellig en soms ook emotioneel maakt. Natuurlijk willen jullie daar foto’s van! Maar hoe krijgen jullie mooie foto’s van de voorbereidingen? In deze blog geven we een aantal tips die hierbij kunnen helpen.

Waar gaan jullie de voorbereidingen doen?

De locatie is een bewuste keuze van jullie en vertelt een stukje over jullie verhaal. De meeste bruidsparen kiezen ervoor om thuis of bij hun ouders om te kleden. Natuurlijk heeft de bruid veel meer tijd nodig met haar kapsel en make-up. Wij gaan meestal eerst naar de bruidegom om daar de voorbereidingen vast te leggen. Dit hoeft maar 15 minuten te duren. Daarna rijden we door naar de bruid om daar vervolgens de ochtend vast te leggen. Het voordeel van twee fotografen is dat we kunnen opsplitsen.

Tips voor mooie foto’s

Kies een lichte en ruime plek
Plan de voorbereidingen in een grote ruimte waar veel licht is. Dit is niet alleen fijn voor de kapper en visagist, maar ook voor de foto’s. Uiteraard kunnen we ook fotograferen onder moeilijke lichtomstandigheden, maar natuurlijk licht is zeker voor deze foto’s het mooiste.

voorbereidingen-spiegel-bruid

Leg alles klaar
Willen jullie graag dat alle details op de foto komen? Zoek alles alvast bij elkaar. Denk hierbij aan de schoenen, oorbellen, ketting, trouwringen, parfum, manchetknopen, stropdas, enzovoort. Zo kunnen we er gemakkelijk foto’s van maken.

Hang de trouwjurk op een mooie plek
Zoek alvast een prachtig plekje waar de trouwjurk kan hangen. De kledinghanger die je krijgt bij de trouwjurk is vaak niet heel mooi om te zien. Wij kunnen kledinghangers maken met jullie namen erop!

tekst-trouwen-bruidsjurk

Zorg voor een mooie spiegel
Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar is ook leuk om te gebruiken voor de foto’s.

Mooie kleding tijdens de voorbereidingen
Niet alleen de bruidsjurk en het trouwpak komen op de foto. Jullie worden vast en zeker geholpen door vrienden en/of familie. Uiteraard worden deze mensen ook gefotografeerd.

trouwschoenen-trouwring-tamara-jacobsen-fotografie

Geniet
Jullie gaan natuurlijk van de hele dag genieten, maar juist in de ochtend is het heerlijk dat het eindelijk zo ver is! Probeer nog wat te eten. Laat alles lekker over jullie heen komen en geniet van alle bijzondere momenten tijdens de voorbereidingen.

Tot slot

De voorbereidingen zorgen altijd voor unieke foto’s waar jullie later met veel plezier op kunnen terugkijken. Hebben jullie vragen over de voorbereidingen voor jullie huwelijk? Wij denken graag met jullie mee! Neem gerust contact met ons op.

Liefs,

Tamara en Martijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *