First look: tips voor jullie bruiloft

De first look is één van de mooiste en spannendste momenten van jullie bruiloft. In de ochtend zijn jullie vaak apart van elkaar klaar bezig met de voorbereidingen, samen met de mensen die heel dicht bij jullie staan. Jullie hebben maanden naar dé dag toegeleefd en op dat moment gaat het echt beginnen. Het moment is aangebroken dat jullie elkaar op de bruiloft voor het eerst gaan zien! Maar hoe en waar doen jullie de first look? Tijdens de trouwceremonie, onderaan de trap, bij de voordeur of buiten? Wij geven jullie graag een aantal tips!

first-look-ouderlijk-huis

De locatie

Traditioneel gezien slaapt de bruid de avond voor de bruiloft bij haar ouders in het ouderlijk huis. Het is dan ook gebruikelijk dat de first look in of om het ouderlijk huis plaatsvindt, maar wees gerust: dat is tegenwoordig zeker niet altijd het geval! Kies vooral een locatie die jullie leuk vinden!

first-look-kasteel-radboud

First look bij de voordeur

De bruidegom belt aan bij de voordeur van het ouderlijk huis. De ouders van de bruid doen meestal open en zij glippen vervolgens naar buiten om het moment zelf ook goed te kunnen bewonderen. Daarna komt de bruid naar buiten. Een prachtig moment om te fotograferen!

Together Forever Pictures ©

First look onderaan de trap

Dit is natuurlijk wel echt een droom die uitkomt! Het is het allermooiste als de bruidegom beneden aan de trap wacht en de bruid langzaam van de trap naar beneden komt lopen.

first-look-op-trap

Op de trouwlocatie

Jullie kunnen ervoor kiezen om de first look op de trouwlocatie te doen! Dit zorgt niet alleen voor prachtige foto’s, maar is tevens ook nog eens dé plek waar jullie later op de dag in het echt aan elkaar verbonden worden. Hoe romantisch is dat?

first-look-locatie-foto

Buiten

Dit is zeker een aanrader! Wat dacht je bijvoorbeeld van de locatie waar jullie elkaar ontmoet hebben? Buiten heb je véél meer ruimte en licht!

first-look-strand

First look tijdens de ceremonie

Dit is de meest traditionele en waarschijnlijk ook de spannendste manier. Hebben jullie geduld en is de fotoreportage pas na de ceremonie gepland? Dan kunnen jullie de first look ook pas bij de ceremonie doen. De bruidegom staat vaak aan het altaar te wachten en dan komt de bruid! Vaak wordt ze weggegeven door haar vader of moeder. Dat gaat natuurlijk prachtige foto’s opleveren!

first-look-moeder-dochter

Tot slot

De first look zorgt voor unieke foto’s waar jullie de rest van jullie leven met veel plezier op kunnen terugkijken. Het is dan ook een prachtig moment waar wij als trouwfotograaf graag extra aandacht aan besteden.

Liefs,

Tamara en Martijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *