Trouwfotograaf prijzen

Ga je trouwen en zijn jullie op zoek naar een trouwfotograaf? Dan zul je waarschijnlijk al snel merken dat de prijzen vrij hoog liggen. Maar wat krijgen jullie dan precies voor jullie geld? Wat zijn de kosten voor trouwfotografie? In dit blogartikel lezen jullie alles over de kosten, zodat jullie meteen weten waar jullie aan toe zijn!

Trouwfotograaf prijzen: wat kost het gemiddeld

Zijn jullie druk bezig met het plannen van jullie bruiloft? Dan komen jullie vanzelf bij het onderdeel: trouwfotografie. Wat zijn de kosten van trouwfotografie? De gemiddelde prijs voor een professionele trouwfotograaf ligt rond de €1000 tot €2500. De kosten variëren natuurlijk afhankelijk van: wat jullie precies afnemen en de ervaring van de fotograaf. 

Wat kost een trouwfotograaf per uur? 

De gemiddelde kosten voor een professionele trouwfotograaf liggen tussen de €150 en €200 per uur. Beginnende trouwfotografen hanteren doorgaans tarieven van ongeveer €100 per uur. Voor een trouwfotograaf met meerdere jaren ervaring, kunnen de kosten makkelijk oplopen tot meer dan €200 per uur.

obdam_wedding

Trouwfotografie pakketten

Met onze pakketten ervaren jullie een onvergetelijke en zorgeloze trouwdag, waarbij alle benodigdheden samenkomen in één handig pakket. Van professionele fotografie tot indrukwekkende dronebeelden en videografie, en zelfs extra’s zoals een prachtig trouwalbum; alles is zorgvuldig samengesteld voor jullie gemak.

Waarom trouwfotografie pakketten?

Gemiddeld besteden wij ongeveer 50 uur aan jullie bruiloft, vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot het moment waarop we het prachtige trouwalbum aan jullie overhandigen. Naast de gebruikelijke 8 uur durende trouwreportage, besteden we zo’n 30 uur aan nabewerking en nog eens 4 uur aan het samenstellen van het trouwalbum. In onze pakketten zijn diverse werkzaamheden opgenomen. Jullie kunnen zelf kiezen welke onderdelen jullie wel en niet willen. Zo stellen jullie zelf een pakket samen dat het beste aansluit bij jullie wensen en budget.

Wat zit er in een trouwfotografie pakket?

Onderstaande onderdelen zie je ook vaak terug in onze pakketten. Per pakket kunnen deze variëren:

 • Aantal uren fotografie
  Het is belangrijk om eerst te bepalen welke momenten absoluut niet mogen ontbreken op jullie bruiloft. Vervolgens kunnen jullie het ideale aantal uren fotografie kiezen, rekening houdend met jullie budget. Onthoud dat jullie altijd nog kunnen beslissen om hier later op terug te komen.
 • Aantal foto’s
  Dit geeft aan hoeveel foto’s zijn opgenomen in het pakket, waarbij onze focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit.
 • Kleine selectie foto’s vlak na de bruiloft
  Natuurlijk willen jullie na jullie bruiloft zo snel mogelijk foto’s zien. Direct na de bruiloft ontvangen jullie een sneak preview om snel te kunnen delen en bekijken.
 • Een tweede fotograaf
  Als jullie kiezen voor ons Platinum pakket of het Diamant pakket, is de tweede fotograaf inbegrepen in de prijs! Met twee fotografen kunnen we alle details vastleggen en tegelijkertijd vanuit verschillende hoeken werken, waardoor geen enkel belangrijk moment wordt gemist. Bovendien bevatten deze pakketten ook dronefotografie en/of -videografie voor een complete en gevarieerde trouwreportage.
 • Online privé fotogalerij 
  Jullie ontvangen een online privé galerij waarin jullie de geselecteerde foto’s in hoge resolutie kunnen bekijken, downloaden en delen met vrienden en familie.
 • Hoge resolutie foto’s: Alle foto’s worden geleverd in hoge resolutie, zonder extra kosten.
 • Nabewerking: Standaard nabewerking is standaard inbegrepen in al onze pakketten, zonder extra kosten.
 • Trouwalbum: Als jullie kiezen voor ons Platinum pakket of het Diamant pakket, is een trouwalbum inbegrepen in de prijs! Bekijk het formaat van het trouwalbum, het aantal pagina’s en overweeg of dit aan jullie behoeften voldoet.
 • Reis- en parkeerkosten: Het kan voorkomen dat er een stukje gereden moet worden naar jullie trouwlocatie. Controleer of deze kosten zijn inbegrepen in het pakket en tot welke afstand deze kosten gedekt zijn.
trouwfotograaf-prijzen-drone-fotografie

Vragen?

Hebben jullie nog vragen over de kosten van bruidsfotografie of andere details van jullie trouwdag? We beantwoorden ze graag! Neem gerust contact met ons op. En als jullie nieuwsgierig zijn naar ons werk, bekijk dan zeker onze portfolio.

Liefs,

Martijn en Tamara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *