Een bruiloft is één van de mooiste en belangrijkste dagen van je leven. Maar het organiseren van een bruiloft kan ook veel stress en zorgen met zich meebrengen. Wat er allemaal voor de bruiloft moet gebeuren, is natuurlijk voor ieder bruidspaar verschillend. Hoe zorg je ervoor dat alles goed verloopt en dat je niets vergeet? Hier zijn 7 tips om je te helpen bij de planning van je bruiloft.

1. Begin op tijd met de planning van je bruiloft

Het is aan te raden om minstens een jaar van tevoren te beginnen met de planning van je bruiloft. Zo heb je genoeg tijd om een locatie, een cateraar, een fotograaf, een band of dj, een trouwjurk, een trouwpak, uitnodigingen, bedankjes en andere details te regelen. Je kunt ook gebruik maken van een bruiloftschecklist om niets over het hoofd te zien. Er zijn een aantal dingen die bijna bij elke bruiloft wel moeten gebeuren. Wij hebben ze voor je verzameld in een overzichtelijke infographic.

enkhuizen_bruiloft

2. Bepaal je budget

Voordat je begint met het boeken van leveranciers en het kopen van spullen, is het belangrijk om te weten hoeveel geld je wilt en kunt uitgeven aan je bruiloft. Maak een overzicht van alle kostenposten en houd rekening met onvoorziene uitgaven. Probeer je aan je budget te houden en vergelijk verschillende offertes voordat je een keuze maakt.

Danny-en-Kim-Ringen-Bruiloft

3. Kies je gastenlijst

Het aantal gasten dat je uitnodigt voor je bruiloft heeft invloed op veel aspecten, zoals de locatie, de catering, de uitnodigingen en de bedankjes. Bedenk wie je er graag bij wilt hebben op je grote dag en maak een lijst van familie, vrienden, collega’s en kennissen.

trouwfoto-hoed-man

4. Maak een draaiboek voor de dag zelf

Een draaiboek is een schema waarin je precies aangeeft wie, wat, waar en wanneer doet op je bruiloft. Zo zorg je ervoor dat alles soepel verloopt en dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Je kunt een draaiboek maken met behulp van een online planningtool of een voorbeeld gebruiken.

bruidspaar-bruiloft-planning

5. Besteed aandacht aan de styling van je bruiloft

De styling van je bruiloft is meer dan alleen de kleuren en de bloemen. Het gaat ook om de sfeer, de details en de persoonlijke touch die je aan je bruiloft geeft. Je kunt je laten inspireren door moodboards op Pinterest, blogs of magazines. Je kunt ook een stylist inhuren die je helpt om je droombruiloft vorm te geven.

first-look-moeder-dochter

6. Vraag hulp

Het plannen van een bruiloft kan veel werk zijn en soms kun je wel wat hulp gebruiken. Schakel de hulp in van je partner, je familie, je vrienden of een professionele weddingplanner. Zij kunnen taken overnemen, leveranciers zoeken, problemen oplossen en je advies geven.

bruidegom-robachers-watermolen

7. Geniet ervan

Het plannen van een bruiloft kan heel leuk en spannend zijn. Probeer niet te veel te stressen over de details en geniet van elk moment. Vergeet niet waarom je gaat trouwen en wat het belangrijkste is: de liefde tussen jou en je partner.

trouwfoto-alkmaar-echtpaar

Tot slot

Wil je bijhouden hoe ver jullie zijn met de voorbereidingen voor jullie bruiloft? Dan is het handig om een bruiloft checklist te maken. Hebben jullie nog vragen over de planning voor jullie bruiloft? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met jullie mee!

Liefs,

Martijn en Tamara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *