trouwfotografie-bruidspaar

DE BESTE TIPS VAN ONS ALS TROUWFOTOGRAAF

Uit welke onderdelen bestaat een bruiloft?

De voorbereidingen, de ceremonie, de fotoshoot, de receptie, het diner en de feestavond.

LEES VERDER

VOORBEREIDINGEN

Het begin van jullie trouwdag is heel bijzonder! De voorbereidingen zijn een groot onderdeel van een bruiloft. De bruid is vaak wel 2 – 3 uur bezig. Dit is het moment waarop de uitgekozen trouwkleding voor het eerst echt wordt aangetrokken en jullie dierbaren dit gaan zien.

DE BRUIDEGOM

trouwen-bruidegom

Wij beginnen meestal met het fotograferen van de voorbereidingen van de bruidegom. Wellicht moet de bruidegom daardoor iets eerder zijn pak aan doen, maar het is echt de moeite waard! En zo kan je als bruid en bruidegom later de voorbereidingen van elkaar terug zien. Alles wordt tot in de kleinste details gefotografeerd.

BENODIGDE TIJD: 20 – 30 MINUTEN

DE BRUID

voorbereidingen-spiegel-bruid

Na de fotografie van de voorbereidingen van de bruidegom gaan we naar de bruid. Natuurlijk heeft de bruid veel meer tijd nodig. Er gebeurt vaak al ontzettend veel! We leggen graag de laatste momenten vast van de visagie en kapster, en daarna de momenten van het aantrekken van de trouwjurk. Dit is een must have!

BENODIGDE TIJD: 45 – 60 MINUTEN

first-look-featured

FIRST LOOK

De first look is één van de mooiste en spannendste momenten van jullie bruiloft.
Jullie gaan elkaar op de bruiloft voor het zien!

BENODIGDE TIJD: 10 – 15 MINUTEN

De first look gaat prachtige trouwfoto’s opleveren! Maar waar doen jullie de first look?

trouwfotografie-egmond-duinen

DE FOTOSHOOT

Wil je graag te gekke foto’s van jullie samen? Plan dan een fotoshoot in. Wij raden aan om sowieso één uur te rekenen voor het maken van de trouwfoto’s (exclusief de reistijd).

Vind je dit soort trouwfoto’s minder belangrijk? Plan dan 30 minuten in voor een aantal romantische foto’s van jullie samen.

BENODIGDE TIJD: 30 – 90 MINUTEN

trouwfotografie-ceremonie-strand

GOLDEN HOUR

Na zonsopgang en voor zonsondergang kan je onwijs mooie foto’s maken, omdat het licht zachter en warmer is dan op andere momenten van de dag. Tijdens deze relatief korte periode van ongeveer 60 minuten is het zonlicht goud, oranje en rood van kleur, vandaar de naam “golden hour”.

Je kan dit magische moment kiezen voor een paar prachtige trouwfoto’s van jullie samen!

BENODIGDE TIJD: 15 MINUTEN

DE CEREMONIE

De ceremonie blijft het belangrijkste onderdeel van de dag, want hier gaan jullie elkaar het ja-woord geven! Iedere ceremonie is anders, gaat bijvoorbeeld een bekende de ceremonie voor jullie voltrekken (ambtenaar voor één dag)? Hoe persoonlijker hoe waardevoller de ceremonie voor jullie zal zijn.

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: 45 MINUTEN

trouwfotografie-obdam

JULLIE ZIJN GETROUWD!

Een prachtig moment om te toosten met jullie vrienden en familie!

DE RECEPTIE

De receptie vindt meestal plaats na de ceremonie. Het is een leuk moment om met jullie gasten bij te praten en de felicitaties in ontvangst te nemen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er vaak getoost en gespeecht. Het is ook een mooi moment om de groepsfoto’s te maken en de bruidstaart aan te snijden.

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: 90 – 120 MINUTEN

Bruifloft-IJstaart-Foto

HET DINER

Een 3-gangen diner geserveerd aan tafel? Een BBQ of laten jullie foodtrucks komen?
Hierin kiezen jullie waarschijnlijk datgene wat het meest bij jullie past.
Een diner leent zich goed voor een proostmoment en speeches.

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: 2 – 3 UREN

HET FEEST

Waarschijnlijk eindigen jullie de bruiloft met een spectaculair trouwfeest waarop jullie samen met al jullie gasten vieren dat jullie getrouwd zijn. Het is natuurlijk leuk als het écht een onvergetelijk feest wordt waarbij iedereen zich vermaakt en alle voetjes van de vloer gaan.

trouwfotografie-trouwfeest-openingsdans

Het is leuk om jullie trouwfeest op een bijzondere manier te openen. Veel bruidsparen kiezen voor een traditionele openingsdans. Na de opening van het feest nemen we meestal na een uurtje afscheid van het bruidspaar.

BENODIGDE TIJD: 30 – 60 MINUTEN

tekst-trouwen-bruidsjurk

JULLIE VERHAAL
VAN BEGIN TOT EIND
VASTGELEGD

We vinden het belangrijk om een trouwreportage te maken die jullie dag zo compleet mogelijk weergeeft. Met onze journalistieke stijl zorgen we voor de ultieme terugblik op jullie mooie dag!

GEMIDDELDE TIJDSDUUR: 10 – 12 UUR

Hoeveel uur trouwfotografie hebben jullie nodig?

Een trouwdag zit vol mooie momenten. Denk aan de first-look, de ceremonie, de receptie, het diner en de openingsdans. Maar ook de kleine momenten maken van jullie trouwdag een dag om nooit meer te vergeten! Maar hoe weet je nu hoeveel uur trouwfotografie jullie nodig hebben?

  • Jullie dagindeling is alles bepalend dus dat moet je in grote lijnen weten. Wat wil je terug zien in jullie trouwreportage? Veel bruidsparen kiezen er voor om de dag van begin tot eind vast te laten leggen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Het diner kan ook een prima moment zijn om de trouwreportage mee af te sluiten.
  • Bekijk onze portfolio. Soms denk je dat je bepaalde foto’s niet wilt, maar na het zien van verschillende portfolio’s zijn die foto’s toch wel heel leuk. 
  • Jullie budget is ook bepalend. Hoeveel uur trouwfotografie hangt uiteindelijk af van jullie eigen budget. Hoe belangrijk is trouwfotografie voor jullie? Willen jullie er liever niet te veel geld aan kwijt of is het een van de belangrijkste dingen.
  • Nu alles duidelijk is kunnen jullie gericht trouwfotografen gaan benaderen. Benieuwd naar onze beschikbaarheid op jullie trouwdatum?

Tot slot

We hopen dat dit blog je heeft geholpen om te bepalen hoeveel uur trouwfotografie jullie nodig hebben. Wil je meer lezen over trouwfotografie? Check dan onze blog.

Liefs,

Tamara en Martijn

Privacy | Algemene voorwaarden | Sitemap ©2013-2024 Together Forever Pictures