Fotoreportage in de winter

Een fotoreportage in de winter is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan dit ontzettend leuk zijn. Stel je voor: knusse, warme kleren, een prachtige natuurlijke omgeving en de laagstaande zon die een warme gloed werpt op alles om je heen. Met een beetje geluk kan er zelfs sneeuw liggen tijdens de fotoreportage 😉

portret-peaky-blinders

Locaties voor de fotoreportage

De winter biedt een unieke kans om de betoverende kant van het seizoen vast te laten leggen. In de winter zie je natuurgebieden transformeren in hele bijzondere landschappen. Denk hierbij aan de weide en het bos. Er hoeft geen sneeuw te liggen voor een prachtige omgeving. De natuur is in de winter mooier dan je denkt! De stad en de duinen zijn ook perfecte locaties voor een fotoreportage.

meisje-op-ijsbeer

Beste tijdstip

Een sfeervolle fotoreportage in de winter wordt het liefst op een mistige ochtend of op een zonnige dag gehouden. Het beste tijdstip is wanneer de zon laag aan de hemel staat, wat zorgt voor een zachter en mooier licht op de foto’s. Bovendien gaat de zon in de winter vroeg onder, wat handig is als je kinderen hebt die op tijd naar bed moeten. Hierdoor kunnen we prachtige foto’s maken in het mooiste licht van de dag.

fotoreportage-in-de-winter

Slecht weer tijdens de fotoreportage?

Is het geen helder weer? Dat is helemaal geen probleem! Het hoeft echt niet perse zonnig te zijn om mooie foto’s te maken. Bewolking zorgt voor een mooie zachte gloed over je foto’s en met sneeuw kunnen we juist mooie foto’s maken! Mocht het weer dan toch echt niet meewerken, bijvoorbeeld omdat het hard regent, dan wordt de fotoreportage verzet.

winterfotografie-portret

Tot slot

Een fotoreportage is niet alleen geweldig in de zomer. Elk seizoen heeft zo zijn charmes! Dus trek je warmste kleding aan en ontdek de wonderen die de winter te bieden heeft door onze lens. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Liefs,

Martijn en Tamara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *