Reisblog Zanzibar

Op huwelijksreis naar Zanzibar! Dit is zeker een romantische vakantiebestemming. In dit blog delen we onze ervaringen over dit prachtige tropische eiland voor de kust van Tanzania. 

Aankomst

Na zo’n 9 uur vliegen kwamen we aan op het vliegveld in Zanzibar. We werden opgehaald door een grappige chauffeur en direct naar ons hotel gebracht. Jambo! Karibu Zanzibar kregen we overal te horen. We waren wel vermoeid, maar we besloten om nog even op ontdekking uit te gaan.

Reef & Beach Resort

Hakuna Matata! We verbleven in het Reef & Beach Resort. Dit hotel ligt in het zuidoosten van Zanzibar vlakbij het dorpje Jambiani. Reef & Beach Resort ligt in een rustige omgeving en direct aan een mooi zandstrand. Er zijn verschillende restaurants, zwembaden en bars aanwezig, waaronder de mooie Jetty Bar. Hier konden we genieten van heerlijke cocktails en een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan. Het personeel was erg behulpzaam en vriendelijk. De lokale Masai mensen werken ook in het hotel. Kortom, alles was aanwezig voor een zorgeloze strandvakantie.

Mtende Beach

Dit prachtige strand hadden we van te voren uitgekozen voor onze eigen trouwreportage. Echt een unieke en adembenemende plek voor een fotoshoot! We raden Mtende Beach zeker aan als je van plan bent om Zanzibar te bezoeken. Een gedeelte van het strand ligt tussen twee rotswanden. De getijden zijn in Zanzibar wel erg sterk. Als het eb is kun je het strand helemaal aflopen, maar als het vloed is staat het strand volledig onderwater tot aan de trap. Zorg ervoor dat je dit van te voren goed nakijkt.

Zanzibar Spice Tour

Zanzibar staat ook wel bekend als Spice Island. Er worden veel specerijen verbouwd op het eiland. We brachten een bezoek aan een kruidenboerderij. Tijdens deze excursie konden we vruchten en specerijen voelen, proeven, en ruiken. We kwamen veel meer te weten over de verschillende vruchten en specerijen.

Stone Town

Een bezoek aan Stone Town is wat ons betreft een must als je voor de eerste keer op vakantie gaat naar Zanzibar. Stone Town was een belangrijk handelscentrum voor specerijen en slavenhandel. De stad heeft een wirwar van kleine, smalle straatjes en steegjes. Stone Town is een mengelmoes van verschillende culturen en samenlevingen, er leven onder andere, Indiërs, Arabieren en Afrikanen. Dit zie je ook terug in de oude gebouwen. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door prachtige grote deuren met gedetailleerd houtsnijwerk.

Prison Island

Dit eiland ligt op ongeveer 30 minuten varen van de kust voor Stone Town. Zoals de naam al doet vermoeden deed het vroeger dienst als slavengevangenis. Tegenwoordig is het eiland onbewoond. Afgezien van een groep landschildpadden. We konden de schildpadden bekijken en voeren. Er was ook voldoende tijd om nog even te zwemmen en van het strand te genieten.

The Rock Restaurant

We bezochten dit restaurant een paar keer om mooie foto’s te maken. The Rock is de afgelopen jaren erg populair geworden door social media. Het restaurant bevindt zich, zoals de naam misschien al doet vermoeden, op een rots voor kust. Bij eb kan je er gewoon naartoe wandelen, maar bij vloed moet je met een bootje gebracht worden. 

Mnemba Island

Vanuit ons hotel gingen we op excursie naar Mnemba Island. Dit is een privé-eiland aan de noordoostkust van Zanzibar. Mnemba Island is omgeven door een prachtig wit zandstrand, kristal helder water en een ovaal koraalrif. We gingen snorkelen en dolfijnen spotten! Dit was natuurlijk een geweldige ervaring!

Dhow Sunset Cruise

Tijdens deze excursie vaarde we langs de kustlijn in een traditionele houten dhow. Wat een fantastische en onvergetelijke ervaring! We zagen kleine eilandjes, verlaten stranden, mangroven en een prachtige zonsondergang. Dit was geweldig mooi om te zien vanaf de dhow.

Overige bezienswaardigheden

We bezochten tijdens onze huwelijksreis nog vele mooie plekjes, waaronder Nungwi, Kendwa, Paje, Michamvi en de Kuza Cave. Dit deden we tijdens excursies of met een privé chauffeur.

Tot slot

We hebben heel erg genoten van onze huwelijksreis. Zanzibar is echt een fantastisch eiland! Een must voor iedereen die van fotografie houdt! Heb je vragen over onze huwelijksreis? Stuur ons dan gerust een berichtje. Hopelijk kijk je net als ons uit naar onze volgende reisblog.

Liefs,

Tamara en Martijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *