Reisblog Mexico

In deze blog delen we ervaringen van onze reis naar het schiereiland Yucatán in Mexico. Wij zijn zelf gek op reizen en fotograferen! We vinden het leuk om onze reisverhalen voortaan met jullie te delen.

Aankomst

Na 12 uur vliegen kwamen we aan op de luchthaven in Cancún. We werden opgehaald met een busje en naar ons hotel gebracht. Hier konden we genieten van het mooie Mexico!

Grand Palladium Kantenah Resort & Spa

We verbleven in het Grand Palladium Kantenah Resort & Spa in de Riviera Maya. Dit is een fijn en rustig hotel met heel veel luxe. Wij hebben hier heerlijk gegeten en gedronken, wat en wanneer we maar wilden! De mensen die er werken zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Er lopen veel dieren in het wild rond, zoals hele leuke neusbeertjes en prachtige leguanen. Kortom, een heerlijk hotel in een prachtige tropische omgeving!

Vervoer

Tijdens onze reis hebben we er bewust voor gekozen om gebruik te maken van colectivos (Mexicaanse minibusjes) die regelmatig aan de openbare weg stoppen. Onze ervaring is dat je nooit lang hoeft te wachten op een colectivo, want ze stoppen op elke willekeurige plek om je op te pikken. Deze colectivos zijn wel een beetje oncomfortabel, volgepropt met mensen, redelijk warm en ze rijden als een malle over de hobbelige wegen. Maar ze zijn wel erg goedkoop, want we betaalde voor een ritje met zijn tweeën 80 Pesos (ongeveer 4 euro). We hebben wat inhaalmanoeuvres meegemaakt waar Max Verstappen nog wat van kan leren!

colectivo

Cenotes

We bezochten heel veel mooie plekken in Mexico waaronder cenotes. Een cenote is een grot of poel met kraakhelder water. In Yucatán zijn er duizenden cenotes te vinden, echt prachtig om te zien! Als fotograaf wordt je daar erg blij van. Een van de mooiste cenotes die we bezochten tijdens onze reis was Cenote Dos Ojos. Dos Ojos betekent twee ogen in het Spaans en dat is ook precies wat deze cenote is: twee grotten met een netwerk van tunnels, in de vorm van twee ogen. Het water was zo extreem helder dat we meters naar beneden konden kijken en we zagen duikers onder ons zwemmen. Het was een heel bijzondere ervaring om in zo’n grot te zwemmen en te snorkelen.

Tulum

Tulum is een gezellig stadje aan de oostkust van Yucatán. Deze stad staat vooral bekend vanwege de prachtige stranden en eeuwenoude Maya ruïnes. Deze ruïnes zijn heel bijzonder, omdat ze aan de kust liggen. De ligging is fantastisch, omgeven door palmbomen en een helderblauwe zee. Echt een unieke en plek om mooie foto’s te maken! Een hele relaxte manier om Tulum te verkennen is door een fiets te huren.

Akumal

Vanuit ons hotel hebben we een mooie dagtrip gemaakt naar Akumal. In dit plaatsje kun je snorkelen met de groene zeeschildpadden. Het was een unieke ervaring om deze prachtige dieren van zo dichtbij te zien.

Cozumel

Cozumel is een groot eiland voor de kust van Mexico. We namen de ferry vanuit Playa del Carmen om er te komen. Dit duurde ongeveer 45 minuten. Bij aankomst stond de gids al op ons te wachten. We gingen per speedboot naar het Palancar rif en Playa El Cielo om te snorkelen. Wat super blauw was het water, niet normaal zo mooi! We zagen veel dieren tijdens deze excursie, zoals een prachtige adelaarsrog, pijlstaartroggen en heel veel mooie vissen. Maar plots sloeg het weer om!

Tot slot

We hebben erg genoten van onze vakantie naar Mexico. Onze volgende reis gaat naar Zanzibar en daar hebben we nu al heel veel zin in. Hopelijk kijk je net als ons uit naar onze volgende reisblog.

Liefs,

Tamara en Martijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *